Prothesen
Meer dan drie miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.
Een nieuwe gebitsprothese?
Als gevolg van het voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften zit zowel het boven als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.
De tandprotheticus biedt hulp
Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.
Reparatie
Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese gescheurd is of zelfs gebroken. Ik stel de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen. Reparaties kunnen meestal snel dezelfde dag uitgevoerd worden, gemiddeld duurt dit een uur. Reparaties worden door bijna alle zorgverzekeraars vergoed.